Vrouwen spuiten urine


Het lijkt een uitvinding van de porno-industrie: vrouwen die spuiten. Maar waarschijnlijk doen vrouwen het al sinds het begin van de mensheid. Hoewel het vermogen om tijdens het orgasme minstens een koffiekopje te vullen met vloeistof zeldzaam is. Vandaar dat waarschijnlijk pas nu is ontdekt welke stoffen daarbij worden afgescheiden. Het gaat hoofdzakelijk om urine.

Een team van gynaecologen van het Parly II ziekenhuis in Le Chesnay, Frankrijk heeft ejaculerende vrouwen onder de scanner gelegd en ze daar hun ding laten doen. Voor het experiment werd de vrouwen gevraagd helemaal leeg te plassen, zodat er niets in de blaas zou zitten. Dit werd met scans nagekeken.

Toen begon het eigenlijke experiment, waarbij de vrouwen seksueel werden opgewonden door zichzelf of een partner. Tijdens het orgasme werd de vloeistof opgevangen, terwijl de scanner vastlegde wat binnenin het lichaam gebeurde. Op de beelden was te zien dat de vrouwen hun blaas weer helemaal vulden door de seksuele opwinding.

De vloeistof bleek ook voor een groot gedeelte identiek met urine die de vrouwen voor die tijd hadden ingeleverd. Bij de meeste vrouwen was de urine verdund met prostaatspecifiek antigeen, een eiwit dat ook in mannelijk ejaculaat zit. Het wordt waarschijnlijk geproduceerd door de para-urethrale klieren, die zitten bij een vrouw rond de uitgang van de urinebuis en geven het vocht af dat penetratie vergemakkelijkt.

Blijft het mysterie waarom sommige vrouwen spuiten en de meesten het niet doen. Daar hebben de onderzoekers geen antwoord op gevonden. Het zou te maken kunnen hebben met de omvang van de para-urethrale klieren, schrijven ze in het vakblad Journal of Sexual Medicine.