Vrouwen met ronde billen baren slimme baby’s


Wetenschappers van de Pittsburgh University denken ontdekt te hebben waarom mannen gemiddeld zeven procent vet aan hun lijf hebben en vrouwen dertig: ze gebruiken het vet op hun billen, bovenbenen en buik om de hersenen van hun baby’s op te bouwen.

De Amerikaanse professor Will Lassek schrijft in zijn boek ‘Why woman need fat’ dat vrouwen het speciale vetzuur DHA opslaan in hun vetreserves. Dit stofje is belangrijk voor de ontwikkeling van de babyhersens. Als een moeder borstvoeding geeft wordt het vetweefsel afgebroken en de DHA via de melk doorgegeven aan haar kindje.

Er is een boel DHA nodig om gezonde hersens te maken en daarom slaan vrouwen dit stofje op als ze vruchtbaar zijn en raken ze het vet bijna niet kwijt als ze lijnen. Volgens Lassek weten sommige mannen dit instinctief en hebben ze daarom een voorkeur voor rondbillige dames zoals Kim Kardashian en Jennifer Lopez.

Vruchtbare vouwen hebben volgens Lassek even grote vetreserves als beren die in winterslaap gaan en walvissen die in de koude zee leven. Dat is niet voor niets, tijdens het borstvoeden verliezen ze gemiddeld een pond vet per maand.

Foto: Werk van kunstschilder Félix Vallotton via Wikimedia