Vrouwen houden van veilige seks


Als de omstandigheden maar goed zijn, willen veel vrouwen een seksuele escapade. Veiligheid is daarbij belangrijk. Dat is de uitkomst van een opmerkelijke Duitse studie. Psychologen van de Johannes-Gutenberg-Universität in Mainz benaderden dertig mannen en dertig vrouwen die zich hadden ingeschreven bij een datingbureau.

Deze mensen kregen te horen dat ze mee zouden doen met een flirt-experiment. In het laboratorium kregen ze foto’s te zien van mensen van het andere geslacht. Ze moesten aangeven wie ze aantrekkelijk vonden. Dat was echter een smoesje. Na het experiment kregen de proefpersonen te horen dat hun foto’s ook waren getoond aan andere proefpersonen.

Daarbij werd aan ieder individu verteld dat er één persoon was die graag met ze naar bed wilde. Zouden ze daar – in het kader van het experiment – mee willen afspreken? De mensen van de universiteit zouden een neutrale plek zoeken voor de ontmoeting en het eerste half uur aanwezig zijn voor observaties.

Alle mannen en 97 procent van de vrouwen gingen daarop in. Van mannen is dat niet zo gek, uit eerdere experimenten weten we dat ze vrijwel geen enkele mogelijkheid om seks te hebben met een onbekende vrouw voorbij laten gaan. Maar dat vrijwel alle vrouwen ook ‘ja’ zeiden, was verrassend.

Volgens de onderzoekers komt dat door de veilige omgeving die ze boden voor de vrouwen: op neutraal terrein, met de mogelijkheid om ieder moment weg te lopen, met een derde persoon erbij die in kan grijpen. Schijnbaar het ideale recept voor een vluggertje.