Vrouwen hebben meer erotische dromen


erotische dromen

Er is iets geks aan de hand met de dromen van vrouwen. De afgelopen vijftig jaar zijn dames tussen 16 en 30 steeds meer erotische dromen gaan hebben. Nu dromen ze drie keer zo vaak over seksuele escapades als eind jaren zestig, ontdekten slaaponderzoekers van de Duitse universiteit van Mannheim.

Maar de onderzoekers houden gelijk een slag om de arm. Het kan ook zo zijn dat vrouwen hun erotische dromen beter onthouden, omdat ze zich er minder voor schamen. Ze herhaalden een onderzoek uit 1966 en 1998, waarin deelneemsters vertellen hoe vaak ze een stoute droom hebben. Bij het eerste onderzoek gaf maar 4 procent toe af en toe over seks te dromen.

Nu vertellen vrijwel alle vrouwen dat ze wel eens een seksuele droom hebben. Sterker nog, een onderzoek onder een kleine 3000 proefpersonen toont aan dat mannen en vrouwen even vaak een erotische ontmoeting hebben in hun dromen. Daar kan ook kussen onder vallen. Ongeveer een vijfde van alle dromen valt in die categorie.

Mensen dromen ook over sport (6 procent) en politiek (4 procent). Ongeveer vijf procent van de dromen is een nachtmerrie. Of je een studie hebt gedaan of alleen lagere school hebt, is niet van invloed op wat je droomt. Net zomin als waar je woont en met wie.

(Journal Psychology & Sexuality)