Vrouw aangeklaagd wegens ‘hard kreunen’


Een Britse vrouw is voor de rechter verschenen. Haar misdaad? Ze kreunt te hard tijdens seks.

Caroline Cartwright, 48 jaar oud, is zó luidruchtig dat de buren de politie hebben gebeld. Als de vrouw met echtgenoot Steve in bed ligt, dan schreeuwt ze letterlijk de hele buurt bij elkaar. Afgelopen april moest ze na een stevige vrijpartij met de politie mee.

Ze kreeg toen een Antisocial Behaviour Order (asbo), een officiële waarschuwing waarin haar wordt bevolen nooit meer kabaal te maken. Doet ze dat wel, dan staat er een sanctie op, waarschijnlijk gevangenisstraf.

vrouw Science Photo Library

Afgelopen maand was het echter weer raak. Daarom stond ze deze week opnieuw voor de rechter, die zich grote zorgen maakt over het gedrag van Caroline. Haar verdediging is duidelijk: hard kreunen tijdens seks is een kwestie van vrijheid van meningsuiting en daarmee een mensenrecht. Een aantal juristen is het met haar eens. Er is zelfs een discussie losgebarsten wat de staat een burger allemaal mag verbieden.

Toch is de kans groot dat het tot een veroordeling komt. Over het geluid merkte de rechter droogjes op ‘It was clearly of a very disturbing nature’. In januari spreekt de rechter een vonnis uit en gaat de kreunster uit Newcastle waarschijnlijk de bak in voor haar overmatige geluidsproductie.