Vrijgezelle vrouwen kijken langer naar mannen


Vrouwen met een relatie kijken veel korter naar mooie mannen dan vrouwen die vrijgezel zijn. Althans, dat beweert een Amerikaanse onderzoeker.

Voor een experiment aan de universiteit van Indiana werd aan een groep mannen en een groep vrouwen gevraagd foto’s te bekijken van mensen van het andere geslacht. De helft van alle mannen en vrouwen had een relatie, de andere helft niet. Ze moesten de foto’s beoordelen op aantrekkelijkheid.

Bij de vrouwen met een relatie gebeurde iets opmerkelijks. Ze maakten minder onderscheid tussen mooie en aantrekkelijke mannen en types met weinig aantrekkingskracht. Maar vooral waren deze vrouwen veel korter bezig met het beoordelen van de foto’s dan vrouwen die vrijgezel zijn.

Vrouwen zonder relatie waren veel uitgesprokener in wat ze een mooie man vinden dan de vrouwen die al aan de man waren. Ze deden veel langer over het beoordelen van de foto’s.

En de kerels? Daar maakte het allemaal niets uit. Getrouwd of vrijgezel, ze wisten precies wat ze een mooie vrouw vonden of niet. Alle mannen deden ongeveer even lang over het bekijken van ruim 500 foto’s.

Volgens de onderzoekers lijken de hersens van ongebonden vrouwen langer hun tijd te nemen als het gaat om het beoordelen van potentiƫle partners. Dat zou er op wijzen dat vrouwen naar veel meer aspecten van een man kijken dan omgekeerd. Zodra een vrouw al een partner heeft, laat ze het ingewikkelde keuzeproces achterwege en valt ze simpelweg terug op haar subjectieve smaak.

Mannen zijn gewoon simpel: een leuke vrouw is een leuke vrouw.