Vriendschap tussen mannen en vrouwen moeilijk


Er zijn allerlei films over gemaakt en boeken over geschreven: de (on)mogelijkheid van vriendschap tussen mannen en vrouwen. Een nieuwe studie toont aan dat er inderdaad nogal wat problemen op de loer liggen als heteroseksuele mannen en vrouwen er een platonische relatie op na houden.

De grootste veroorzaker van die problemen zijn de mannen. Onderzoekers ondervroegen 88 vriendenparen onafhankelijk van elkaar (ze mochten zelfs naderhand niet over de interviews praten) over de ander. Daaruit bleek dat vooral de mannen vaak zin hadden in meer dan alleen goede gesprekken. De gemiddelde man dacht ook dat zijn vrouwelijke vriend zich veel meer tot hem aangetrokken voelde dan daadwerkelijk het geval was.

Vrouwen gaan ook niet vrijuit. Omdat ze zich over het algemeen niet seksueel aangetrokken voelen tot hun mannelijke vrienden, bleken ze blind voor signalen dat hij haar wel leuk vond.

Mannen en vrouwen lieten zich bij het al dan niet aangetrokken voelen tot een ander niet leiden door de relatie die de ander had. Een aantrekkelijke vrouw blijft voor mannen een aantrekkelijke vrouw en vice versa. Alleen zijn vrouwen iets terughoudender om te proberen een man in een relatie te versieren.

Follow Faqtman on Twitter