Vreselijke viral: kaneelslikken


En weer gaat er een mal gebruik viral. Na planking, de Harlem shake en een condoom via je neus opsnuiven en via je mond weer naar buiten trekken – ja dat doen mensen op video – is er nu kaneelslikken. Het is simpel: je neemt een lepel kaneel en probeert het poeder zonder water door te slikken. Video na video op YouTube bewijst hoe moeilijk dat is.

De meeste mensen verslikken zich in het droge en prikkelende poeder, zodat het als een wolkje weer uit je mond komt. Hilarisch en altijd leuk voor een video. Het kaneeleten werd in 2011 uitgevonden en lijkt vorig jaar te zijn doorgebroken. Volgens de American Association of Poison Control Centers zijn in de VS vorig jaar 222 jongeren behandeld voor geïrriteerde longen en andere luchtwegaandoeningen door het per ongeluk inademen van kaneel.

In het vaktijdschrift Pediatrics waarschuwen longartsen dat kaneel onverdund een bijtende stof is die de longen kan beschadigen. Het zou ook astma kunnen veroorzaken. Er is zelfs een site die waarschuwt tegen het malle gebruik, nocinnamonchallenge.com, opgezet door een meisje dat aan kaneel slikken een ingeklapte long overhield.