Vieze fikken verraden je


Bacteriën zijn de nieuwe vingerafdruk. Elk mens blijkt een uniek stel bacteriën op zijn huid te huisvesten waarmee zijn identiteit is vast te stellen. Dat gaat nog niet zo snel als met een vertrouwde vingerafdruk, zeggen de wetenschappers die dit hebben uitgezocht, maar het komt er aan.

In een test haalden onderzoekers van de Universiteit van Colorado microben van toetsenborden en wisten zij met DNA-onderzoek

Boenen helpt niet
Boenen helpt niet
de identiteit van de gebruikers vast te stellen. Handig in geval een boef geen bruikbare vingerafdruk achterlaat of als er sprake is van een zacht oppervlak of stof waarop geen vingerafdrukken beklijven. Bijkomend voordeel is dat je van bacteriën niet zo makkelijk af komt, ook niet met een doekje. Een vingerafdruk kun je eenvoudig wegvegen.

Maar er zijn ook haken en ogen. Want hoe bruikbaar is de techniek wanneer meerdere mensen een oppervlak hebben aangeraakt en hun unieke set bacteriën er hebben achtergelaten? Ook is er meer onderzoek nodig naar onze unieke huidbewoners. Om als wettelijk bewijs te dienen, moet onomstotelijk worden vastgesteld dat ze altijd per mens verschillen.

Beeld: St0rmz