Verveelde man flirt


Soms komt uit een wetenschappelijk onderzoek iets totaal anders dan je zou verwachten. En soms is die uitslag eigenlijk veel boeiender dan wat je wilde wilde weten. Een recent onderzoek van de universiteit van Surrey in Groot-Brittannië is daarvan een uitstekend voorbeeld. Psychologen van deze universiteit wilden weten of mannen die goed konden flirten, daardoor sneller carrière zouden maken. Je zou zeggen van wel.

'Kun je niet tegen een grapje?'

De uitslag? Nee, juist totaal niet. Onderzoek onder tweehonderd vergadertijgers leerde dat de grootste flirten ook de grootste verliezers zijn, Mannen die collega’s proberen te versieren zitten vast in hun loopbaan, ze komen niet verder in de organisatie en ze vervelen zich vaak te pletter. Om die verveling te verdrijven, gaan ze maar flirten. Om wel een flitsende loopbaan te hebben, moet je vooral vroeg opstaan.

Uit het onderzoek bleek verder dat flirtende mannen vaak weinig emotionele intelligentie hebben. Ze beoordelen slecht of het in een bepaalde situatie niet bepaald kies is om met een vrouwelijke collega aan te pappen. De Britten vermoeden bovendien dat deze mannen moeite hebben met impulscontrole; ze weten zich gewoon niet te beheersen.

Het onderzoek werd gepresenteerd op de jaarvergadering van de British Psychological Society.

Follow Faqtman on Twitter