Verstoring uitvaart Jobs gepland


Een fanatieke religieuze groep, de Westboro Baptist Church (WBC), heeft aangekondigd de uitvaart van Steve Jobs te willen verstoren. Leden van de groep staan bekend om protestacties bij uitvaarten van mensen die zijn overleden aan aids. Ze dragen dan borden mee waarop staat God hates fags (‘God haat flikkers’).

WBC demonstratie tegen joden. Foto: K763.
Ook verstoren ze geregeld uitvaarten van soldaten die in Irak of Afghanistan zijn omgekomen, omdat die een land vertegenwoordigen dat ‘ieder moreel gezag heeft verloren’. Verder hebben ze een probleem met joden, omdat die ‘Christus hebben vermoord’.

En nu zijn ze van plan om de familie Jobs een rotdag te bezorgen. De reden? Jobs heeft zijn immense rijkdom niet gebruikt om de WBC te steunen. Dus moeten zijn nabestaanden worden gesard. Bovendien is Apple een homovriendelijke werkgever, nog een doorn in het oog van de WBC-leden.

In de Verenigde Staten worden de WBC protesten tegenwoordig vaak opgewacht door tegendemonstraties van vooral homo’s en lesbiënnes. Daardoor komen ze minder vaak opdagen.

Follow Faqtman on Twitter