Vel verkocht, beer niet geschoten


Screenshot Amazon Duitsland. Klik voor vergroting.

Het produceren van een boek duurt lang. Vandaar dat je soms iets opschrijft dat nog moet gebeuren. Maar als het niet gebeurt?

Voor slechts 17,90 euro kun je een boek kopen waarin Bayern München alsnog de Champion’s League wint. In Der Pott ist dahoam (‘de beker is thuis’) gaat de schrijver er vanuit dat de voetbalclub uit zuidelijk Duitsland de Europese clubtitel heeft gepakt. Alleen werden de Bayern gisteravond verslagen door Chelsea.

Komt het boek (verschijningsdatum juni 2012) nu nog uit? Bij Amazon staat het nog op de lijst met voorbestellingen, maar lang zal dat waarschijnlijk niet meer duren. Of de schrijver moet de inhoud alsnog aanpassen.

De link (zolang het duurt): hier.

De grootste journalistieke blunder in de geschiedenis
Ook kranten worden nog wel eens gedrukt voor iets is gebeurd. Tijdens de verkiezingen van 1948 in de Verenigde Staten moest de Chicago Tribune naar de drukker voor de einduitslag binnen was. Werd het de zittende president Truman of nieuwkomer Thomas Dewey? De Tribune koos voor Dewey en opende groot met de kop Dewey defeats Truman. Jammer alleen dat de werkelijkheid net andersom was.

Follow Faqtman on Twitter