Vegetarische piranha ontdekt


Die in het regenwoud van Brazilië leven nog duizenden onontdekte diersoorten, zegt het Wereldnatuurfonds na een studie van 4 jaar. In die tijd vonden ze zelf 441 nieuwe dieren, waaronder een vegetarische piranha (foto). Deze vissoort staat bekend als zeer agressieve vleeseters, maar ze blijken dus een vredelievend neefje te hebben die zich met algen voedt.

Een andere opmerkelijke ontdekking is een apensoort waarvan de jongen spinnen als een kat als ze zich veilig voelen. Deze soort behoort tot de springapen en heeft de wetenschappelijke naam Callicebus caquetensis meegekregen.

In het regenwoud kunnen sommige diersoorten zich geïsoleerd ontwikkelen, waardoor een grote verscheidenheid ontstaat, zegt het WWF. Naar schatting 10 procent van de dieren op aarde leeft in het regenwoud. De onderzoekers van het WWF vermoeden dat we maar een klein deel van de diersoorten kennen. Daarom is het ook zo schadelijk dat het bos wordt vernietigd. Een paar kilometer gekapt bos kan al het einde betekenen van een diersoort.