Van Persie fans belagen Indiër


Hij heet Ravi Visvesvaraya Sharada Prasad. Dat is inderdaad wat lang als je op Twitter actief wilt zijn, dus kortte de Indiase IT-consultant zijn account maar af tot RVP. Dezelfde initialen als Robin van Persie, die afgelopen zondag tijdens de wedstrijd tegen Chelsea met zijn team werd gehuldigd als de nieuwe Engelse kampioen.

Meneer Prasad ontving via zijn Twitter account vele gelukwensen daarvoor, omdat duizenden twitteraars denken dat hij Van Persie is. Ze vragen via Twitter shirtjes en handtekeningen. Aanvankelijk probeerde de Indiër mensen nog te overtuigen dat ze de foute RVP hebben, nu benadert hij zijn plotse beroemdheid met humor. Zo twittert hij dat hij niet kan koppen omdat zijn brillenglazen te dik zijn.

Veel Van Persie fans blijven de Indiër volgen omdat hij grappig is. Zo stelt hij voor om zijn hond voor Liverpool te laten spelen omdat die ook hard kan bijten. Ook heeft meneer Prasad de echte Van Persie uitgenodigd om bij zijn IT-bedrijf te komen werken, dat gaat hij naar Manchester United. Omdat hij een buikje heeft en in de vijftig is, lijkt dat laatste niet echt een goed idee.