Vaccin Pfizer werkt na zes maanden nog


Pfizer vaccin

Farmaceut Pfizer heeft – opnieuw – goed nieuws over de werkzaamheid van hun Corona-vaccin. Het vaccin biedt zes maanden na vaccinatie nog steeds uitstekende bescherming. Het kent dan een effectiviteit van 91 procent, vergelijkbaar met 95 procent wanneer je het net heb gehad. De meest recente gegevens bewijzen ook een hoge mate van bescherming tegen de meer besmettelijke virusvarianten.

De huidige studie toont namelijk ook positieve resultaten als het gaat om bescherming tegen de gevreesde variant uit Zuid-Afrika. Het vaccin van Pfizer toonde een werkzaamheid van 100 procent bij de preventie van de Zuid-Afrikaanse variant.

Er waren voor deze studie gegevens beschikbaar van meer dan 12.000 mensen die ten minste zes maanden volledig zijn gevaccineerd. Er zijn meer dan negenhonderd infecties onderzocht, waarvan de meeste voorkwamen in een groep die een placebo kreeg. Er zijn ook geen ernstige veiligheidsproblemen met het vaccin gemeld.

De studie is uitgevoerd door Pfizer zelf, met hulp van virologen wereldwijd in opdracht van de Amerikaanse CDC. Alle data van de studie, evenals de hele opzet, zijn openbaar.