UFO bij Mercurius?


Weerspiegeling van Mercurius of een ruimteschip?

Houden buitenaards wezens zich op in een gigantische UFO achter de planeet Mercurius? Die vraag brandt op de lippen van veel ‘UFO-logen’ sinds er een serie beelden is opgedoken van Nasa waarop een object te zien is direct naast de planeet die het dichtste bij de zon staat.

De beelden zijn van de Heliospheric Imager-1, een telescoop die de uitbarstingen op de zon in kaart moet brengen. Nasa brengt foto’s van deze telescoop geregeld naar buiten voor onderzoekers en geïnteresseerden. Op de laatste serie foto’s is echter iets vreemds te zien.

Het gaat om een zeer helder object direct naast Mercurius. Het is bijna de helft van de omvang van de planeet. Een UFO?

Volgens veel fora over buitenaards leven wel. Het zou volgens deze enthousiastelingen gaan om een ruimteschip dat uit cloaking komt en Mercurius gebruikt als schild om niet gezien te worden vanaf aarde.

Bij Nasa hebben ze een andere verklaring. De beelden van Heliospheric Imager-1 zijn bewerkt. Om aan te tonen hoe ver de zonnevlammen rijken, zijn meerdere foto’s over elkaar gelegd. De computer haalt dan alle dubbele objecten, zoals sterren, weg, maar is zo geprogrammeerd dat de heldere zonnevlammen blijven.

Het oppervlak van Mercurius is door de computer per ongeluk aangezien als deel van de zonnevlammen. Omdat de planeet uiteraard beweegt, staat hij dus eigenlijk twee keer op de foto. Voor veel UFO-gelovigen is de verklaring echter het zoveelste bewijs dat Nasa weet van het bestaan van buitenaards wezens en dat het die ontdekking geheim wil houden.

Follow Faqtman on Twitter