Twee keer sprayen voor Zzzzzz


Vergeet slaappillen, volgens wetenschappers werkt een spray veel beter. Twee keer verstuiven in de nek en je bent binnen een uur vertrokken. De slaapsray heet ‘Sprayable Sleep’.

‘Sprayable Sleep’ werkt volgens de bedenkers beter dan pillen omdat die meestal een veel te hoge dosis van het slaaphormoon melatonine afgeven. Hierdoor vallen gebruikers wel in slaap, maar voelen ze zich de volgende ochtend beroerd. Als een gebruiker twee keer sprayt, krijgt ‘ie gedurende de nacht 0.03 milligram melatonine binnen. In principe genoeg om een nacht door te slapen. Toch halverwege de nacht wakker? Een keer bijsprayen zou voldoende moeten zijn om verder te slapen.

Het product bestaat nog niet, studenten van verschillende Amerikaanse universiteiten zamelen via crowdfundingplatform Indiegogo geld in om het te ontwikkelen en dat gaat beter als ze hadden kunnen verwachten. Ze zette hun actie vorige week online en hebben nu al meer dan 4 keer zoveel geld opgehaald als ze nodig hadden om de productie te beginnen. Zoals het er nu uitziet kunnen ze de eerste bestellingen in de zomer gaan verschepen.

De wetenschappers in opleiding schrijven op hun crowdfundingpagina dat veel mensen problemen hebben met slapen vanwege alle beeldschermen in ons leven. Nog even tv kijken voor het slapen of Facebook checken op de smartphone is moordend voor de nachtrust. De spray zou mensen met in- en doorslaapproblemen helpen maar ook mensen die op onregelmatige tijden werken of een jetlag hebben.