Tranen slecht voor mannelijk libido


Onderzoekers aan het Israëlische Weizmann Instituut der Wetenschappen hebben ontdekt dat de tranen van een vrouw een stof bevatten die het libido van een man tempert.

In het onderzoek moesten mannen de seksuele aantrekkelijkheid van vrouwen op foto’s beoordelen, nadat ze aan een zakdoekje hadden geroken. In sommige zakdoekjes hadden vrouwen echt gehuild, andere waren in een zoutoplossing gedoopt.

Tranen remmen de seksuele opwinding van de man. Foto: Sasha Wolff

Zodra de mannen de tranen roken, werden hun beoordelingen van de foto’s direct negatiever. Ook het testosterongehalde in hun speeksel ging omlaag. Bovendien bleek dat het onderdeel van de hersenen dat te maken heeft met seksuele opwinding minder actief werd na het ruiken van de tranen.

Omdat de mannen in het onderzoek nooit echt een huilende vrouw te zien kregen, lijkt het erop dat tranen een chemische stof bevatten die de vermindering van het libido veroorzaakt.

Men vraagt zich al jaren af wat precies de functie is van emotionele tranen. Alleen mensen uiten hun gevoelens op deze manier. De Israëlische onderzoekers vermoeden nu dat ze bedoeld zijn om sexdrive van mannen in bedwang te houden.

Bron foto: Flickr