Tienerbloed om lekker jong te blijven


tienerbloed

Vanaf vandaag kun je bij een medisch centrum in New York terecht voor een heel nieuwe behandeling. Voor 7000 euro geven ze je 1,5 liter tienerbloed in de aderen. De bedoeling is dat vooral middelbaren en ouderen zich melden in de hoop dat ze door het bloed iets minder oud zullen zijn.

De zakken bloed zijn afkomstig van zorgvuldig gescreende jongeren tussen de 14 en 20. Het gaat om een wetenschappelijk nog totaal onbewezen methode, maar dat weerhoudt de kliniek Ambrosia Medical er niet van om hun product aan te bieden. Volgens de oprichter, die daadwerkelijk medicijnen studeerde aan het gerenommeerde Stanford, heeft de kliniek zelf tests gedaan met bemoedigende resultaten. Die zijn alleen niet openbaar gemaakt.

Het animo is volgens Ambrosia zelf enorm. Ze hebben al een wachtlijst ingevoerd. Voor de eerste periode zijn honderd behandelingen gepland. Dat zijn mensen die hopen op een betere conditie. Bij tests met ratten is er met jong bloed in oude soortgenoten een aantal goede resultaten geboekt. Maar die experimenten zijn nooit met succes bij mensen herhaald.