Telefoon-zombies krijgen eigen stoplicht


cell-phone-791365_960_720

De gemeente van het Duitse Augsburg heeft stoplichten aangelegd die zelfs mensen die alleen maar naar hun telefoon zouden moeten zien.

Zulke voetgangers met alleen oog voor hun mobiele telefoon worden in Duitsland ‘smombies’ gezien, naar smartphone zombies. Om ook hen te waarschuwen voor trams en ander verkeer, zijn twee tramhaltes uitgerust met verkeerslichten ín het trottoir. Als er een tram aankomt, zullen de rode lampen in de grond knipperen. Dat zou zelfs mensen die zelden opkijken van hun telefoon moeten opvallen, hoopt de gemeente. Hoe meer het er zijn, des te meer mensen ze zullen zien, aldus een medewerker van de gemeente.

Augsburg is niet de eerste stad met speciale maatregelen voor telefoon-zombies. Het Chinese Chongquing zette al strepen op de stoep om telefoongebruikers en andere weggebruikers goed van elkaar te scheiden. De Amerikaanse stad New Jersey wordt gesproken over een nieuwe wet die boetes mogelijk maakt voor mensen die de weg oversteken zonder van hun telefoon op te kijken. Zij zouden 50 dollar boete en tot vijftien dagen cel kunnen krijgen. In Amerika zouden in tien jaar al meer dan elfduizend gewonden zijn gevallen door telefoon-zombies in het verkeer.