Tekeningen van licht


Schrijven en tekenen met licht kan iedereen. Met een goede camera en wat creativiteit maak je de mooiste dingen.

Pablo Picasso was een van de eerste kunstenaars die experimenteerde met tekeningen van licht. Hij maakte foto’s met een lange sluitertijd, waardoor hij de tijd had om met een lampje een tekening achter te laten op de gevoelige plaat.

Sinds Picasso is er wel veel veranderd. Hij tekende nog met één simpel lampje, nu zijn er ook mensen die 3D-lichttekeningen maken met speciale applicaties op iPads.

Het lijkt misschien heel ingewikkeld, maar dat valt erg mee. Iedereen kan het! Het enige dat je nodig hebt, is een fotocamera op een statief en een lampje. Je kunt je naam schrijven, kleuren combineren en grotere projecten proberen zoals een heel alfabet van licht.

Publiek van de interactieve licht-voorstelling Diespace.

Kunstenaarscollectief PIPS:lab maakt van alles met ‘lichtgraffiti’. In een leuke video leggen de kunstenaars van PIPS:lab uit hoe je de beste resultaten krijgt.

PIPS:lab staat nu in het theater met een voorstelling rond het schrijven met licht. Het is een interactieve show met laptops, camera’s en lichtsensoren. Echt iets voor creatievelingen en mensen die van gadgets of mooie lichtjes houden.
De voorstelling Diespace is vanavond en morgen nog te zien in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.