Tanden trekken voor wereldrecord


Har-Parkash-Rishi

Een Indiase man die bezeten is van het breken van wereldrecords, heeft 366 vlaggen op zijn lichaam laten tatoeƫren. Hij is zelfs zo ver gegaan, dat hij al zijn tanden heeft laten trekken om bijna vijfhonderd drinkrietjes en meer dan vijftig brandende kaarsen in zijn mond te laten passen.

Har Parkash Rishi, die zegt meer dan twintig records op zijn naam te hebben, noemt zichzelf Guinness Rishi, naar het Guinness Book of World Records. De 74-jarige producent van auto-onderdelen haalde dat boek voor het eerst in 1990 toen hij met twee vrienden 1.001 uur op een scooter reed. Zijn obsessie met records heeft ervoor gezorgd dat hij wel meer bizarre toeren heeft uitgehaald, zoals een pizza bezorgen van New Delhi naar San Francisco, en een fles tomatenketchup opdrinken in minder dan vier minuten.

Hij betrekt zelfs zijn familie erbij. Zijn vrouw Bimla heeft sinds 1991 het record voor ’s werelds kortste testament: “Alles naar zoon”. Hoewel hij de rietjes de moeilijkste recordpoging vond, zijn het zijn tatoeages die hem beroemd maakten. Bij elkaar zijn het er meer dan vijfhonderd en blijkbaar heeft hij nog ruimte over. Hij laat nu namelijk de gezichten van wereldleiders op zijn lijf zetten, zoals van de Indiase premier Narendra Modi, de Amerikaanse president Barack Obama en de Britse koningin Elizabeth.