Super-afvallen: 90 kilo in 3 weken

Voormalige zwaarste vrouw ter wereld


extreem afvallen

Een Egyptische kon wel eens de nieuwe wereldkampioen afvallen zijn. Ze verloor in minder dan een maand 90 kilo lichaamsgewicht. Ze was overigens al de wereldkampioen zwaar zijn, 500 kilo schoon aan de haak was Eman Abd El Aty, voor ze werd opgenomen in een ziekenhuis in India. Voor de vlucht tussen beide landen was een bijna militaire operatie nodig, want ze paste niet in een normale vliegtuigstoel – of twee.

Het gewichtsverlies is een direct gevolg van een verandering in haar dieet. In het ziekenhuis houden artsen heel goed in de gaten wat ze eet. Ook werd alvast wat vet verwijderd. Nu ze rond de 400 kilo is, gaan de artsen haar volgende week een maagverkleining geven. Die moet haar maaginhoud met 85 procent verminderen, zodat ze veel minder kan eten. Daardoor zal ze in de komende maanden nog eens 100 kilo lichaamsgewicht verliezen.

Abd El Aty was sinds haar elfde aan bed gekluisterd door overgewicht. Haar ledematen waren door het vasthouden van vocht tot enorme proporties opgezwollen. De doktoren hopen dat ze binnenkort kan proberen te lopen. Door haar maagverkleining zal haar gewicht verder afnemen, tot ze een normaal postuur heeft. Dan zal nog een operatie nodig zijn, om haar extra huid te verwijderen.