Stroom op enkel geeft vrouw beter orgasme


vrouwelijk orgasme

Voor vrouwen die moeite hebben om een orgasme te krijgen zijn alle heel wat oplossingen bedacht. Van roze Viagra tot lustopwekkende paddenstoelen. Geen daarvan is echt een doorbraak geweest. Terwijl het toch zo simpel is, sluit een flinke batterij aan op de vrouwelijke enkel, geef een stoot stroom en presto.

Althans, dat zeggen medische onderzoekers van de University of Michigan in de VS. Daar doen ze onderzoek naar wat in academische termen female sexual dysfunction (FSD) heet, vrouwen die om wat voor reden dan ook niet van seks kunnen genieten.

Door de enkel loopt namelijk de scheenbeenzenuw, die signalen ‘lekt’ op andere zenuwen die langs het kruis komen. Dergelijk ‘lekken’ is een bekend lichamelijk fenomeen, het is bijvoorbeeld de reden dat je niest als je naar fel licht kijkt. Door die zenuw te stimuleren met elektrodes, komen processen op gang die seks een stuk makkelijker maken. Vrouwen zijn na twaalf sessies van een half uur sneller opgewonden en ze hebben betere orgasmes. Dat werd althans door een groep proefpersonen van het vrouwelijke geslacht gerapporteerd.

Door via een scheenbeenzenuw te stimuleren, krijgen de vrouwen niet gelijk een schok op de edele delen, maar is het effect subtieler. Maar zeker merkbaar, zo zeiden de proefdames. Dat waren er alleen niet zo veel. Vandaar dat de onderzoekers hun bevindingen nu met een grotere groep vrouwen willen testen om beter inzicht te kunnen krijgen in welke dosis stroom precies goed is voor een orgasme en waar en wanneer die stroomstoten toegepast moeten worden.

Wie het onderzoek wil nalezen, kan het laatste nummer van het vaktijdschrift Neuromodulation raadplegen.