Stratfor: Nederland heeft veel georganiseerde misdaad


Wikileaks maakt vandaag meer dan 5 miljoen e-mails van het bedrijf Stratfor openbaar. Dit bedrijf specialiseert zich in inlichtingenwerk voor bedrijven. Internationale media ploegen nu door de mails heen op zoek naar interessante informatie. Over Nederland heeft Stratfor ook het een en ander te melden.

De grootste bedreiging voor ons land wordt door Stratfor de georganiseerde misdaad in Amsterdam en Rotterdam genoemd. Daarnaast maken de spionnen van dit bedrijf zich zorgen over de grote moslimgemeenschap in combinatie met ‘rechtse partijen’. Volgens Stratfor zijn in Nederland en België ook neonazigroepen actief, die de confrontatie met moslims op zouden kunnen zoeken.

uit de mails is ook op te maken dat Stratfor-cliënt Dow Chemical een risico-analyse heeft laten maken van de vestiging in Nederland en België. De Nederlandse pers wordt ook gelezen, in een rapport aan Dow wordt gemeld dat de sponsorring van dit bedrijf van de Olympische Spelen is beschreven in het blad Management (Team?). Grote kranten hebben dat nieuws niet opgepikt.

Follow Faqtman on Twitter