Stop met klimaatconferenties


klimaatprotest

Afgelopen weken werd in Doha vergaderd over klimaatverandering en hoe die tegen te gaan. Op televisie en radio was er vrijwel niets over te horen. De kranten stuurden vrijwel geen journalisten naar de top. Regeringsleiders lieten zich al helemaal niet zien. Aan het einde kwam het tot een weinigzeggend documentje dat in veel nationale parlementen vrijwel zeker afgeschoten zal worden.

Stop daarom met klimaatconferenties, roepen steeds meer experts en politici. Het enige dat die opleveren is meer co2 in de atmosfeer, vanwege alle klimatologen die er met het vliegtuig naartoe reizen. En hoge rekeningen voor de airconditioning, deze samenkomsten worden vaak in heerlijke tropische oorden als Rio, Cancun of Doha georganiseerd.

Wetenschappers in Duitsland riepen deze week in het blad Der Spiegel hun regering op niet meer deel te nemen aan de conferenties, maar om zich bij klimaatverandering neer te leggen en zich er op voor te bereiden. Ook conservatieve denktanks in de Verenigde Staten roepen de eigen regering op de volgende conferentie links te laten liggen, aangezien het land zelfs het Kyoto Protocol nog niet heeft geratificeerd.