Stonede seks beter dan dronken


blowen

Eindelijk is er wetenschappelijk onderzoek gedaan naar een van de meest belangwekkende vragen aller tijden. Als je seks gaat hebben, kun je dan beter dronken of high zijn? Het antwoord is bijzonder gunstig voor de uitbaters van coffeeshops: steek maar een joint op.

Het onderzoek, uitgevoerd door New York University onder slechts 24 proefpersonen, komt tot enkele opmerkelijke conclusies.

Je bent met een slok op geen goede beoordelaar van wat een goede partner is. Onder invloed van alcohol vermindert ons inschattingsvermogen wat betreft aantrekkelijkheid, zowel van onszelf als van anderen. Dat blijkt uit meerdere onderzoeken en ook de proefpersonen in dit experiment geven het aan. Marihuana kent dat effect niet.

Dronken seks leidt tot spijt. Onder invloed raken we remmingen kwijt die we de volgende ochtend hervinden. Niet zelden tot ons afgrijzen. Zie ook conclusie 1. Dat effect kent een stonede wip niet, aldus de New Yorkse onderzoekers.

Seks na consumptie van een joint is soms lichamelijk niet optimaal. Een nadeel van stonede seks is dat vooral bij mannen niet alles werkt zoals het moet werken. Daar tegenover staat dat seks na bier geregeld leidt tot overgeven, flauwvallen en ander lichamelijk ongemak. Een gelijke stand.

Seks voelt intenser na de consumptie van cannabis. Volgens een van de proefpersonen lijkt tijd soms langzamer te gaan, wat gunstig is tijdens goede seks. Ook is het lichaam gevoeliger. Alcohol vermindert die sensitiviteit juist.

Dronken seks leidt tot riskant gedrag. Met dikke biervingers is het niet altijd even makkelijk om een condoom af te rollen. Dus laat je het maar achterwege. Mensen die stoned zijn, letten beter op, blijkt uit dit onderzoek. Wat dan de volgende ochtend leidt tot minder spijt en op lange termijn tot minder ziektes en andere ongemakken.

Het onderzoek is verschenen in het vakblad Archives of Sexual Behavior.