Stoere gorilla verovert harten


Foto van twitteraar @razzzia

Shabani is een achtien jaar oude zilverrug. Het beest wordt vergeleken met mannelijke modellen. Hij zou ervoor zorgen dat meer vrouwen de Higashiyama Zoo in Nagoya bezoeken.

Ondanks dat het mannetje 180 kilo weegt, wordt hij omschreven als erg goed uitziend, vanwege zijn spieren en aantrekkelijke looks. Volgens een woordvoerder van de dierentuin is een andere verklaring voor zijn populariteit zijn vaderschap en hoe beschermend hij waakt over zijn kinderen. Wat mensen aanzien voor een intense, broeierige blik, is waarschijnlijk gewoon het wakend oog van de leider van de groep gorilla’s.

Japanse vrouwen zijn blijkbaar zo onder de indruk, dat ze het op sociale media over Shabani hebben en massaal naar zijn kooi toe komen. Daar kijkt de gorilla ze intens aan terwijl hij zijn hoofd op zijn handen laat rusten.

Shabani woont al sinds 2007 in de dierentuin, maar zijn faam steeg toen hij vorig jaar het model was voor de reclamecampagne van een lentefestivel in de dierentuin. Inmiddels is hij ook vaak op de Japanse televisie te zien.