Steve Jobs als vrijheidsbeeld?


De iPhone, de iPad, iTunes: Apple oprichter Steve Jobs heeft de wereld nogal wat speeltjes gegeven die niet meer uit ons dagelijkse leven weg zijn te denken. Zijn levensverhaal wordt momenteel in de bioscopen vertoond, maar dat vinden sommige van zijn fans niet genoeg. Jobs moet een standbeeld krijgen, vinden zij. En niet zo’n kleintje.

Via crowdfunding site Indiegogo proberen ze 50.000 dollar bij elkaar te krijgen voor een beeld dat zo groot moet zijn als de man zelf. Komt er nog meer geld binnen, dan willen ze zelfs een standbeeld maken dat zo groot moet worden als het Vrijheidsbeeld in New York. Waar dat moet staan, is nog niet bekend.

Wie geld doneert, gaat tot een exclusief clubje horen, met allerlei voordeeltjes. Doneer minstens 200 dollar en je krijgt een zwarte coltrui cadeau, net als Jobs altijd droeg. Voor 1995 dollar mag je vooraan staan als het beeld (van welke omvang dan ook) wordt onthuld.

Jammer alleen dat het project nog niet echt vaart maakt, de meter staat pas op 428 dollar. De meeste mensen eren Jobs schijnbaar liever door een iPhone te kopen.