Spinnengif ‘nieuwe Viagra’


De Braziliaanse zwerfspin, opwindende vondst. Foto: Techuser.

Een beet van de Braziliaanse zwerfspin heeft een merkwaardige bijwerking: een vier uur durende erectie.

Zodra farmaceutische bedrijven zulke onderzoeksresultaten zien, ruiken ze het grote geld. Er is veel te verdienen op de markt voor potentieverhogende middelen voor mannen. Dus kunnen we binnenkort wellicht het gif van de zwerfspin in pilvorm kopen.

De bijwerking van het gif is ontdekt door onderzoekers van het Medical College of Georgia in de VS. Zij onderzochten het gif omdat het volgens de folklore goed zou zijn tegen allerlei kwalen. Toen het middel werd getest, bleek het priapitisme op te wekken. Dat is de medische term voor een zeer langdurige en stevige erectie, ook als een man niet opgewonden is.

De resultaten van het onderzoek staan in het Journal of Sexual Medicine, dat deze maand met bijzonder veel aandacht gelezen zal worden door pillendraaiers rond de wereld. Die zullen veel belangstelling hebben om het erectieverhogende bestanddeel PnTx2-6 van het gif snel op de markt te brengen.

Tussen Kerstmis en Oud en Nieuw is de redactie van Faqt gesloten. In die periode tonen we de beste verhalen van het afgelopen jaar. Dit artikel werd oorspronkelijk gepubliceerd op 8 maart.

Follow Faqtman on Twitter