Spaghetti monster in ruimte


Een monster bestaande uit spaghetti is zichtbaar in sommige verre sterrenstelsels. Het vliegt met lange poten tussen de sterren.

Raar maar waar, dit is de boodschap van een serieus wetenschappelijk rapport, geschreven door sterrenkundigen uit Duitsland en de VS.

Ze refereren aan het Flying Spaghetti Monster (FSM) een goddelijk wezen dat in 2005 door een Amerikaan werd uitgevonden. Hij vond het maar raar dat op de school van zijn zoon het scheppingsverhaal uit de Bijbel werd onderwezen als geschiedenis. Dus besloot hij zelf maar een religie op te richten, om de school te dwingen ook het scheppingsverhaal van die godsdienst te onderwijzen.

Sterrenstelsel Abell 3627, waar twee spaghettislierten zichtbaar zijn.
Sterrenstelsel Abell 3627, waar twee spaghettislierten zichtbaar zijn.

Het werd het geloof in het vliegende spaghetti monster. Aanhangers (‘Pastafarians‘) ‘geloven’ dat een onzichtbaar monster bestaande uit noedels het heelal heeft geschapen en verantwoordelijk is voor alles om ons heen. Het is een geloof met een knipoog, bedoeld om aan te tonen hoe absurd religie is.

Maar uit onverwachte hoek komt nu steun. Sterrenkundigen hebben ontdekt dat gassen die in een sterrenstelsel onder grote druk komen te staan door zwaartekracht er inderdaad uitzien als een monster gemaakt van spaghetti. Ze wisten deze omstandigheden op aarde te simuleren en inderdaad: het ziet er uit als een bord pasta carbonara.

Follow Faqtman on Twitter