Space Shuttle te koop


Iedereen kent ze, mensen die alles al hebben. Wat geef je die voor hun verjaardag? Een Space Shuttle bijvoorbeeld.

De werkpaarden van het Amerikaanse ruimtevaartprogramma zijn bezig met hun laatste vluchten. Als ze later dit jaar uit de vlucht worden genomen, hebben ze geen functie meer. Dus wil Nasa ze graag verkopen. Shuttle Discovery is al beloofd aan het lucht- en ruimtevaartmuseum in Washington. Die hebben 28, 2 miljoen dollar betaald voor het gevaarte. Niet gek als je bedenkt dat de Shuttle 45 miljoen dollar heeft gekost om te bouwen.

De andere twee Shuttles, Atlantis en Endeavour zijn nog wel te koop. Reken op prijzen rond de dertig miljoen dollar om mee te kunnen bieden. Daarnaast mag je nog een paar miljoen rekenen om het ding op de rug van een Boeing 747 naar zijn eindbestemming te brengen.

discovery

Geen geld, maar toch geïnteresseerd in een deel van de Shuttle? Nasa probeert ook van de booster raketten af te komen. Die hangen aan de zijkant van de Shuttle en helpen bij het opstijgen. Oorspronkelijk wilde Nasa 800.000 dollar voor die krengen hebben. Maar niemand heeft schijnbaar een paar raketten nodig. Dus zijn ze later dit jaar gratis af te halen in Florida. Het enige dat je moet betalen is de vrachtauto of het schip om ze mee te nemen.