Snurkpolitie bewaakt nachtrust


Gasten van Crowne Plaza liggen nooit meer wakker van gesnurk uit een aangrenzende kamer. Snurkagenten bewaken de rust.

Gesnurk van een ander is één van de grootste ergernissen in bed. Een snurkende partner is lastig, maar ook snurkgeluiden uit een aangrenzende kamer kunnen behoorlijk vervelend zijn. Tijdens een vakantie snurken mensen meer dan normaal, bleek onlangs uit onderzoek door de Kliniek voor Snurken en Apneu. Vakantiegangers zijn meer ontspannen, drinken meer alcohol en eten vaak te veel. In combinatie met de warmte en het slapen in kleinere ruimtes kan dat het snurken verergeren.

Snurkagent(e) bewaakt de nachtrust. Foto: Franck Genot (Flickr)

Hotelketen Crowne Plaza is een proef gestart om de overlast door snurkers te lijf te gaan. In tien hotels in Europa en het Midden-Oosten zijn snurkvrije kamers ingericht en is een anti-snurkpolitie aangesteld. Gasten op een snurkvrije kamer kunnen daar de nieuwste technologische snufjes tegen geluidsoverlast verwachten. Zo zijn er geluidsabsorberende wanden, en speciale kussens die het snurken zouden tegengaan. De kamers zijn verder uitgerust met een apparaat dat snurkgeluiden omzet in een rustgevende ruis, zoals het geluid van een waterval of de wind door de bomen.

Daarnaast zijn er stille zones, waar gasten die bijzonder licht slapen terechtkunnen. In die gangen wordt gepatrouilleerd door de ‘snurkpolitie’, hotelmedewerkers die luisteren of er geen geluid uit de kamers komt. Als ze toch nog snurk- (of andere) geluiden horen, kloppen ze op de deur. Gasten die meer dan eens gewaarschuwd moeten worden, krijgen een kamer buiten de stille zone aangeboden.

Follow Faqtman on Twitter