Snot eten is goed voor je


‘Niet uit je neus eten!’ Moeders roepen dat heel vaak tegen kleine kinderen die het heerlijk vinden om opgedroogde snotjes in hun mond te stoppen. Het ziet er misschien niet zo smakelijk uit, maar zou volgens een Canadese biochemicus zomaar eens heel goed voor je afweersysteem kunnen zijn.

Scott Napper denkt dat het misschien wel de bedoeling is dat we snot eten. Waarom zou het anders zo zoet smaken. Hij heeft zelf twee dochters die regelmatig neuspeuteren en de resultaten daarna trots in hun mond steken. Doen die kiddo’s niet gewoon wat ze moeten doen om hun immuunsysteem sterk te houden?

Volgens verschillende onderzoeken hebben de de afgelopen jaren allemaal veel meer last van allergie├źn gekregen en misschien komt dat wel omdat alles tegenwoordig te schoon is. Nee, vieze snotjes vol bacteri├źn naar binnen werken is volgens Napper zo gek nog niet. Mensen hebben zich al aan zijn bureau gemeld om deel te nemen aan een onderzoek naar de positieve gevolgen van uit je neus eten.

ABC News ging op onderzoek uit en kwam terecht bij Dr. William Schaffner van Vanderbilt University. Mensen die griezelen van snotjes eten kunnen nu beter stoppen met lezen: volgens Shaffner heeft het helemaal geen zin om snotjes op te eten omdat we ze toch al onbewust binnenkrijgen: “We krijgen de hele dag snot binnen, het is gewoon onderdeel van onze lichaamssappen. Je slikt het dag en nacht door.” Ze uit je neus vissen en in je mond steken is dus een onnodige handeling.

Foto: Flickr.com/quinnums