Snoep maakt niet dik of ongezond


Goed nieuws voor zoetekauwen: snoepen is lang niet zo slecht voor je als werd gedacht. Uit een groot onderzoek blijkt dat mensen die iedere dag iets zoets eten, niet dikker of ongezonder zijn dan mensen die dit niet doen. We moeten de resultaten misschien met een korreltje zout nemen want het onderzoek is uitgevoerd door The National Confectioners Association, een belangenorganisatie voor snoepproducenten.

De organisatie onderzocht 5000 Amerikanen en ontdekte dat er geen direct verband is tussen snoepen en slechte gezondheid. Mensen die dagelijks snoepen zijn niet gezonder dan mensen die dit een keer per week of minder doen. Er werd geen verband gevonden tussen snoep, overgewicht, hoge bloeddruk, goede of slechte cholesterol, vet en insulineresistentie.

Maar, zeggen de onderzoekers, dit is geen reden om helemaal los te gaan. Gezond en gevarieerd eten blijft de sleutel tot een goede gezondheid. Ze dringen dan ook aan op verder onderzoek waaruit blijkt hoe snoep op een goede manier opgenomen kan worden in een ‘gezonde lifestyle’.

Foto: Flickr.com/Jo@net