Sms tikken kan veel sneller


Een veelbelovende techniek om makkelijker teksten in te voeren komt nu beschikbaar op mobiele telefoons en andere apparaten.

Om een sms’je te tikken op een mobiele telefoon moet je nu nog elke letter apart aantikken. Sinds de komst van de T9-techniek hoef je woorden niet per se helemaal af te maken of correct te typen, maar het blijft een heel werk.

swype-demo

Dat kan een heel stuk beter. Waarom zou je elke letter van een woord aan moeten tikken, als je ook gewoon met je vinger of pennetje ongeveer langs die toetsen zou kunnen ‘vegen’. Een nieuwe techniek herkent woorden aan de vormen die je op die manier tekent. Daardoor gaat het schrijven van teksten een heel stuk sneller.

De uitvinding is eigenlijk al een paar jaar oud, maar het wachten was op apparaten waar de techniek in toegepast zou worden. Nu is het eindelijk zo ver. Dit is een video van de nieuwe Samsung Omnia II:

Het bedrijf achter deze techniek, Swype, heeft deals met verschillende producenten, waaronder ook Motorola.

Aangezien er behalve Swype ook andere bedrijven bezig zijn met dezelfde techniek, zal het waarschijnlijk niet lang duren voordat we het allemaal kunnen gebruiken.

Het zit nog niet in de iPhone ingebakken, maar voor die mobiele telefoon is al wel een losse applicatie beschikbaar. Shapewriter is voorlopig echter alleen handig als je teksten in het Engels wilt invoeren.