Slijmballen beweren een lange penis te hebben


lange penis

Opmerkelijke studie uit de Verenigde Staten, gepubliceerd in het wetenschappelijke vaktijdschrift Journal of Sex & Marital Therapy. Mannen die erg hun best doen om in de smaak te vallen bij andere mensen, beweren ook vaak een langere penis te hebben. Misschien proberen ze ook daarmee in een goed blaadje te komen.

Bij het experiment, uitgevoerd door Clemson University, werd 166 mannelijke proefpersonen een standaard test afgenomen die meet hoe groot hun behoefte is om sociaal geaccepteerd te worden. Aan het einde van de test werd de mannen gevraagd naar de lengte van hun penis.

Mannen die hoog scoorden op de test, gaven bij die laatste vraag ook een gemiddeld grote lengte op. De onderzoekers hebben de lengte van het geslacht van hun proefpersonen niet daadwerkelijk gemeten. Maar de correlatie is zo sterk, dat het duidelijk is dat slijmballen overdrijven als het gaat om de omvang van hun mannelijkheid. Ze zijn overigens niet de enigen.

Waarom? De mannen willen waarschijnlijk ook op dat vlak er positief uitspringen. Ze hebben grote behoefte aan positieve feedback, ook als hun broek uit is, denken de onderzoekers.

Belangrijker is dat deze test aangeeft dat je mannen niet op woord kunt geloven als het gaat om de omvang van hun geslacht. Onderzoeken waarbij mannen zelf moeten aangeven wat ze in hun broek hebben, zijn onbetrouwbaar, concluderen de onderzoekers. Tenzij je een manier vindt om de slijmballen uit je groep te vissen.