Slank door vaccin


Wereldwijd heeft één op de vijf volwassenen overgewicht, een derde van hen heeft hier lichamelijk last van. Als deze trend zich voortzet is in 2030 een derde van de volwassenen te dik en dat is niet goed. Braasch Biotech heeft een vaccinatie ontwikkeld die muizen van overgewicht afhelpt. Binnen een maand nadat ze de prik hebben gehad, zijn ze tien procent van hun lichaamsgewicht kwijt. Zelfs als ze volop vet eten blijven weghappen.

Foto: Flickr.com/izahorsky

Het vaccin werkt met het hormoon somatostatine, dit zorgt ervoor dat de stofwisseling vertraagt en je zwaarder wordt. Het vaccin breekt dit hormoon af waardoor de verbrandingsoven blijft werken, er meer calorieën verband worden en je uiteindelijk gewicht verliest. Tenminste, dat doet het bij muizen en bij varkens zijn ook goede resultaten geboekt.

De hormoonprik is nog niet op mensen getest. Waarschijnlijk duurt het nog zeven tot tien jaar voordat ‘ie op de markt verschijnt. Tot die tijd moet de wereld dus wat minder eten en wat meer bewegen. Het is niet anders, zeker niet tot deze gezonde pizza op de markt komt.

Follow Faqtman on Twitter