Slang eet tennisbal


röntgenfoto slang met tennisbal

Welkom in Australië, het land waar de natuur altijd net iets wilder is dan in de rest van de wereld. Waar de slangen altijd honger hebben en inslikken wat ze voor de kaken komt. Zelfs als het een tennisbal is. Zoals deze python, die in Queensland werd aangetroffen met een wel heel dik buikje. Daarmee kon het dier zich bijna niet meer bewegen, vandaar dat de dierenarts er aan te pas moest komen.

In de Townsville Veterinary Clinic maakten ze deze röntgenfoto en kwamen tot de conclusie dat het game, set en match zou zijn voor de slang, tenzij ze zouden opereren. Want de bal ging niet meer voor of achteruit. Dus was de arme slang er uiteindelijk aan overleden. Maar hij had mazzel dat de arts de bal verwijderde. Het gaat goed met de veelvraat, hij is ondertussen weer vrijgelaten.

Slangen staan bekend om hun enorme eetlust. Soms consumeren ze zelfs zo veel, dat ze er aan overlijden. Het record staat op naam van een slang uit Florida, die drie herten in zijn maag bleek te hebben. Maar hij is er zelf ook aan overleden.