Scholier ontdekt grot op Mars


Een Amerikaanse scholier weet het nu zeker: opletten op school loont. Hij ontdekte tijdens de les zomaar een grot op Mars.

Nu ook niet meer veilig voor scholieren
Nu ook niet meer veilig voor scholieren

Gelukkig droomde hij niet weg bij de les over ons sterrenstelsel, de Amerikaanse scholier die onverwacht iets bijzonders vond op Mars. Deze Amerikaanse scholier heeft tijdens een onderzoek voor school zomaar een bijzondere ontdekking gedaan. Hij ontdekte namelijk een ongebruikelijke schaduw op Mars. Deze schaduw is afkomstig van een grot ten zuiden van de Pavonis Mons vulkaan op de rode planeet.

De scholier was samen met de rest van zijn klas bezig met een onderzoek die ze met behulp van ruimtevaartorganisatie NASA uitvoeren. Hierbij levert NASA beelden en gegevens en de kinderen bedenken een onderzoeksvraag. De jongen die zich nu ruimte ontdekker mag noemen houdt zich bezig met de vulkanen op Mars. Er zijn al eerder grotten ontdekt, ook bij vulkanen maar dan alleen door specialistische wetenschappers en geen simpele scholieren.

De scholieren zijn volgens de begeleidende docent nu nog meer gemotiveerd om op zoek te gaan naar meer opvallende zaken. Ook hebben ze een verzoek bij NASA ingediend om het stukje Mars dat ze nu hebben ontdekt te fotograferen met de High Resolution Imaging Science Experiment. Dit is een speciale camera die tot 13 centimeter Mars per pixel kan laten zien. Wellicht heeft of had de grot bewoners?

Foto: Flickr