Sex-appeal zakt door zus


Heb je als man weinig succes bij de vrouwen? Dan zou het wel eens aan je zussen kunnen liggen. Zij maken je minder sexy.

Hé schoonheid! Weinig zussen zeker?
Hé schoonheid! Weinig zussen zeker?

Misschien zijn we wat voorbarig met onze stelling dat zussen je minder sexy maken. Maar wetenschappers houden er wel rekening mee na onderzoek op ratten.

Want wat bleek: de hoeveelheid vrouwelijke familieratjes beïnvloed het sexuele gedrag van een rat, maar nog veel belangrijker, ook de reactie die een mannetjes rat oproept bij vrouwelijke soortgenoten.

Eerder was al bekend dat een vrouwelijke feutus zich veel mannelijker ontwikkelt als het in de baarmoeder tussen twee broertjes in zit. Ze komt dan met mannelijke hormonen in aanraking.

Vrouwelijke ratjes bleken bij mannelijke ratten met veel zusjes minder met hun oren te wiebelen, iets dat woest aantrekkelijk wordt gevonden door mannetjes ratten.

Hoewel er onderzoek is gedaan naar ratten denken de onderzoekers dat eenzelfde conclusie best eens van toe passing zou kunnen zijn op mensen. De auteurs van het onderzoek verwoorden dit in de zoete bewoordingen: ‘ieders persoonlijkheid wordt niet gevormd door zijn of haar omgeving/familie. Maar kan wel worden beinvloed in de ontwikkeling’.

Foto: Flickr

Follow Faqtman on Twitter