Seksisten trekken elkaar aan


Mannen die vrouwen alleen als lustobject zien en vrouwen die andere vrouwen haten, vinden elkaar leuk.

Iedere vrouw kent ze wel. Mannen die weinig subtiel versieren. Die binnen een minuut al opperen om maar samen uit de kroeg te vertrekken voor een partijtje rollebollen bij hem thuis. Menig vrouw zal zich hebben afgevraagd of hij daar ooit succes mee heeft. Het antwoord: ja, deze tactiek werkt.

Maar niet bij alle vrouwen, alleen bij een subcategorie van vrouwen die alleen maar kortdurende avontuurtjes zoeken en negatieve gevoelens hebben over andere vrouwen, ontdekten wetenschappers van de University of Kansas (VS).

Mannen die ‘agressieve’ versiermethodes gebruiken, hebben geen hoge pet op van vrouwen, bleek uit het onderzoek. Ze zien vrouwen als seksobjecten en hebben geen trek in een relatie. Daarom gebruiken ze ook een zeer directe benadering, dan weten ze gelijk waar ze aan toe zijn en kunnen ze bij een negatief antwoord – dat ze vaak zullen krijgen – verder. Deze mannen zetten vrouwen ook graag ‘op hun plaats’.

Vrouwen met een seksistische houding ten opzichte van andere vrouwen vinden dat geweldig. Ze houden van de duidelijkheid van zulke kerels. Het agressieve gedrag vinden ze mannelijk overkomen, dus ze reageren er sterk op. Deze vrouwen zijn vaak in voor one night stands en zullen in veel gevallen met de meneer in kwestie naar huis gaan, kwam uit het onderzoek onder 850 proefpersonen.

Follow Faqtman on Twitter