Seksist houdt van Kim Kardashian


Seksistische mannen hebben een grotere kans om Kim Kardashian aantrekkelijk te vinden dan Keira Knightly, zeggen wetenschappers. Onderzoek door twee Britse psychologen heeft aangetoond dat hoe meer een man een onderdrukkende houding aanneemt tegen vrouwen, hoe meer hij grote borsten aantrekkelijk vindt.

Schijnbaar associƫren mannen vrouwen met een grote voorgevel eerder met onderdanigheid dan vrouwen met een bescheidener figuur. Eerdere studies gaven al aan dat mannen die graag de baas zijn in een relatie zoeken naar vrouwen die slank zijn, make up dragen en niet te lang zijn.

Dit is de eerste studie waarin borstomvang van een vrouw direct wordt gekoppeld aan de instelling van een man. Tot nu toe werd gedacht dat een voorliefde voor grote of kleine borsten te maken heeft met persoonlijke voorkeuren van een man. Een seksistische man die ook daadwerkelijk een vrouw met grote borsten mee naar huis wil nemen, kan het beste zoeken naar een vrouw die zelf ook seksistisch is. Uit Amerikaans onderzoek uit 2011 kwam naar voren dat die vrouwen de meeste kans maken om voor hem te vallen.