Seks eindigt in geheugenverlies


Een flinke vrijpartij zorgt ervoor dat een Amerikaanse vrouw door geheugenverlies de laatste tien jaar van haar leven kwijt is.

Het is zondagochtend. Een Amerikaans stel besluit eens fors van bil te gaan. Na afloop zet de man de televisie aan. De Olympische Spelen van Beijing worden uitgezonden. ‘Goh’, vraagt de vrouw, ‘zijn er Olympische Spelen?’

De man is verbaasd, het sportfestijn is al een week bezig. Dan vraagt hij zijn vrouw wie de president van de Verenigde Staten is.

‘Bill Clinton’, antwoordt ze, terwijl Bush jr. op dat moment al zeven jaar aan de macht is.

Foto: Science Photo Library
Foto: Science Photo Library
Een half uur later ligt de vrouw op de intensive care van een lokaal ziekenhuis en wandelt ze de medische geschiedenisboekjes in. We kennen haar dankzij een artikel in een medisch maandblad dat door CNN werd opgepikt. Ze heet Alice en ze was ten tijde van haar vrijpartij 59 jaar oud.

Eenmaal in het ziekenhuis blijkt haar kortetermijngeheugen niet goed te werken. Alice blijft dezelfde grap keer op keer maken omdat ze vergeet dat ze hem al heeft verteld. Haar complete geheugen van de afgelopen tien jaar is door het rollebollen compleet verdwenen.

In de weken daarop knapt Alice gelukkig weer helemaal op. Volgens haar doktoren is de bloedsomloop naar haar hersens door ‘grote inspanning’ tijdens het vrijen verstoord en heeft dat het geheugen tijdelijk aangetast.

Alice herinnert zich niets meer van de vrijpartij of hoe ze in het ziekenhuis terecht is gekomen. Ze weet alleen nog dat ze de avond voor de seks met een lichte hoofdpijn is gaan slapen. Het wachten is op de filmstudio die de rechten van het verhaal van Alice koopt en er een afgrijselijke romantische comedy van gaat maken. Alice in Amnesialand?