‘Loch Ness monster bestaat!’


Foto van het monster uit 1934. De foto bleek later een vervalsing te zijn.

In Amerika is een schoolboek opgedoken waarin het monster van Loch Ness als feit wordt neergezet.

De VVV van Loch Ness en omstreken is er ongetwijfeld blij mee, maar in de Amerikaanse onderwijswereld is met afgrijzen gereageerd op het boek. Dat Nessie daarin wordt opgevoerd is niet zo gek, het boek wordt gebruikt op een school in Louisiana waar de leiding beweert dat de wereld door God in 6 dagen is geschapen, minder dan 6000 jaar geleden.

Deze zogenoemde creationisten proberen altijd weer verklaringen te vinden voor die vervelende fossielen van dino’s die overal worden gevonden. Door Nessie te presenteren als echt, hebben ze zo’n verklaring. Want zeg nou zelf, het monster in het Schotse loch is toch gewoon een dinosaurus? Tada!

Volgens het boek, van uitgeverij Accelerated Christian Education, is Nessie een pleisiosaurus, een soort die volgens de echte wetenschap meer dan 100 miljoen jaar geleden is uitgestorven. Het boek beweert dat het bestaan van Nessie is vastgesteld met sonar (wat niet klopt) en dat daarmee het sluitende bewijs is geleverd dat de evolutietheorie niet klopt. Want hoe kan een dinosaurus anders nu nog bestaan?

Wat de meeste Amerikaanse onderwijzers nog het meeste stoort is dat de opleiding aan de school in Louisiana mag worden betaald met vouchers die door de staat worden verstrekt aan ouders.

Follow Faqtman on Twitter