Schoenen met voeten zijn terug


Canadese schoenen

Aan de kust van Canada is recent een paar schoenen gevonden door wandelaars. Niet onbelangrijk detail: met voeten er in. De gevulde schoenen spoelden aan op de kust van British Columbia, een paar dagen na elkaar. Dat is voor het eerst in jaren dat een dergelijk gruwelijke vondst werd gedaan. In 2007 kwam hetzelfde stuk kust in het nieuws doordat er meerdere schoenen met voeten aanspoelden.

Toen werd er druk gespeculeerd over de herkomst van de schoenen. Waren de bezitters het slachtoffer van een seriemoordenaar met voetfetisjisme? Zijn er drugsbendes actief die hun tegenstanders bij de enkels afzagen? Het mysterie leek nooit te worden opgelost.

Volgens de regionale lijkschouwer is de echte verklaring veel eenvoudiger. Het gaat om mensen die zelfmoord hebben gepleegd door van een hoge brug te springen. Door ontbinding en het botsen van het lijk op rotsen laten handen en voeten los. De handen zakken naar de bodem, de voeten zitten vaak in sportschoenen met schuimzolen. Die drijven en worden door stroming steeds op hetzelfde stuk kust neergelegd.