Schat onder Duitse stad?


Investeren in mogelijk de belangrijkste vondst van de afgelopen vijftig jaar? Grote graafmachine over? Ga naar Wuppertal. Onder de Duitse stad ligt mogelijk een schat van ongekende waarde begraven. De Duitse amateur-historicus Karl-Heinz Kleine beweert dat in de bodem het interieur van de barnsteenkamer ligt begraven. De kostbare bekleding van deze kamer is door de nazi’s gestolen uit een paleis in Rusland.

Waar de tonnen barnsteen vervolgens heen zijn gegaan is onduidelijk. Veel historici denken dat het transport is vernietigd tijdens een aanval, maar de verhalen dat ze wel degelijk Duitsland hebben bereikt blijven hardnekkig. De Oost-Duitse geheime dienst Stasi zou decennia naar de kamer hebben gezocht.

Volgens Kleine is de kamer in Wuppertal terecht gekomen. Na de oorlog is op de plek waar het ligt begraven gebouwd. Hij had al een graafmachine geregeld om dat te bewijzen, maar dat bedrijf heeft zich terug getrokken. Nu zoek Kleine een geldschieter of een eigenaar van grondverzetmachines.