Ruimtechef: ‘buitenaardsen leven onder ons’


Er lopen aliens rond op aarde. Nee, de uitspraak komt niet van iemand met een hoedje van folie, maar van een hoge ruimtebaas.

Dat er mensen zijn die denken dat het op aarde is vergeven van de buitenaardse wezens is bekend. Met het nodige fanatisme onderhouden ze websites over hun overtuiging. Erg grappig, erg fringe. Maar nu hebben ze steun gekregen uit onverwachte hoek.

Luchezar Filipov, plaatsvervangend hoofd ruimtvaart op het instituut van de Bulgaarse Academie van Wetenschappen, is een believer. Sterker nog, hij heeft deze week interviews gegeven aan Bulgaarse kranten waarin hij uit de doeken doet dat de ruimtewezens een beetje voor ons zorgen.

Tegen de krant Sofia Echo vertelde hij dat ze ook onderzoek naar ons doen. ‘Ze zijn op dit moment overal om ons heen, en observeren ons de hele tijd. Ze zijn niet vijandig tegenover ons, ze willen juist helpen; maar we zijn niet ver genoeg om direct contact met hen te hebben’, zei de Bulgaarse ruimtebaas, volgens Sofia News Agency.

Filipov is aan zijn informatie gekomen doordat hij graancirkels heeft ‘ontcijferd’ die door de buitenaardsen waren gemaakt. Daarin stond te lezen – volgens Filipov – dat onze infrastructuur zorgt voor schade aan het milieu. Bovendien moeten we minder cosmetica gebruiken en ophouden met kunstmatige inseminatie. Maar omdat deze manier van communiceren onbetrouwbaar is, wil de Bulgaarde ruimtebaas in de toekomst liever direct contact.

alien Joka200

Foto: Joka2000.