Rondborstige vrouwen maken ‘dronken’


Vrouwen met flinke borsten, billen en heupen, zorgen bij mannen voor een zelfde effect als dronkenschap.

Miljoenen vrouwen over de hele wereld zijn op dieet om zo slank mogelijk te worden. Maar de realiteit is dat mannen juist dol zijn op vrouwen met een rond figuur.

Er is net een studie gepubliceerd waaruit blijkt dat een wulps vrouwenfiguur zelfs een vergelijkbaar effect kan hebben als drank.

Jennifer Lopez

Onderzoekers in Georgia, in de VS, scanden de hersens van veertien jongemannen terwijl deze keken naar foto’s van naakte vrouwen. Ze kregen van alle vrouwen twee foto’s te zien: vóór en na plastische chirurgie voor meer welgevormde heupen, borsten en billen.

Tijdens het kijken werden de hersens van de proefpersonen gescand, zo staat in het wetenschappelijke tijdschrift PLoS ONE.

Alleen bij het zien van de post-operatieve foto’s werden hersenregio’s geactiveerd die meestal ook aanfloepen door drank en drugs. Vooral een hoge taille tot heup ratio – het zogenoemde zandloperfiguur – bleek bijzonder stimulerend.

Volgens de onderzoekers, van Georgia Gwinnett College, worden brede heupen door het mannelijke brein waarschijnlijk in verband gebracht met een goede gezondheid en het vermogen om sterke baby’s te produceren. Evolutionair zijn mannen er op getraind om vrouwen te herkennen die de meeste kans maken om nageslacht te produceren.

Een breed paar heupen werkt dan (in de hersens althans) als een rode lap op een stier.