‘Robots vervangen prostitué’s’


In de toekomst zullen we vooral robots tegenkomen in seksclubs en achter de ramen. Die zijn veiliger en beter in hun vak.

Amsterdam, 2050. Op de wallen branden de rode lampjes nog steeds. Maar in de rode gloed staan geen dames van vlees en bloed, maar robots. Verleidelijk tikken ze op het raam naar voorbijgangers; hun zachte siliconenhuid lokt. Nee, dit is niet het begin van een vies verhaaltje, maar een wetenschappelijke voorspelling.

Fembots in Austin Powers.
Die wordt gedaan door onderzoekers van de universiteit van Wellington in Nieuw-Zeeland. Zij schetsen een toekomst waarin prostitutie is overgenomen door robots. Die zijn hygiënischer, kunnen worden geprogrammeerd om bepaalde daden te verrichten en werken veiliger. Om een toekomst met prostibots te kunnen schetsen, waren de opstellers van het rapport op zoek naar een setting, waar ze hun toekomstvisie uiteen konden zetten.

Het werd – uiteraard – Amsterdam, meer precies de niet bestaande seksclub Yub-Yum. Hoe gaat het daar aan toe? Lees maar mee.

The Yub-Yum offers a range of sexual gods and goddesses of different ethnicities, body shapes, ages, languages and sexual features. All androids are made of bacteria resistant fibre and are flushed for human fluids, therefore guaranteeing no Sexual Transmitted Diseases are transferred between consumers.

De auteurs denken dat het enige probleem kan zijn dat menselijke sekswerkers de nieuwe concurrentie zullen saboteren.

Hedendaagse robot. Foto: Gnsin,
Maar na een aanloopperiode met strubbelingen zal uiteindelijk de rede zegevieren. Klanten zullen zich prettiger voelen bij de prostibots en niet meer verlangen naar zoiets smerigs als seks met een echt mens. De robots zijn bovendien voor iedere fetish te programmeren, kom daar maar eens om bij een mens.

En Amsterdam? Dat zal een economische bloeiperiode meemaken als prostitutie is ontdaan van SOA’s, vrouwenhandel en mensonterende toestanden, zo verwachten de auteurs, die aan de School of Management van de universiteit werkzaam zijn.

Bron.

Follow Faqtman on Twitter